Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gwen Stefani's L.A.M.B. steelt show op Fashion Week

Shownieuws

L.A.M.B., de kledingcollectie van Gwen Stefani, was woensdag een van de hoogtepunten bij de opening van de New York Fashion Week. Het merk is een groot succes.

(Novum/AP) - L.A.M.B., de kledingcollectie van Gwen Stefani, was woensdag een van de hoogtepunten bij de opening van de New York Fashion Week. De zangeres showde haar kleding in de grootste evenemententent, waar een scala aan beroemde vrienden, echtgenoot Gavin Rossdale en 1-jarig zoontje Kingston bijeen waren gekomen.

De ontwerpen, waaronder chique retrojaponnen, nauwsluitende jurken en een militair jasje, werden geshowd door modellen op onhandige hoge hakken en met op de achtergrond een groot videoscherm. Modekenners waren het erover eens dat het er op de catwalk allemaal geweldig uitziet, maar dat de gemiddelde vrouw de kleding maar met moeite kan dragen.

Toch is L.A.M.B., dat staat voor Love, Angel, Music, Baby, een van de weinige merken van een grote ster die het goed doet in de modewereld. Niet alleen worden de ontwerpen alom geprezen, ze vinden ook gretig aftrek bij winkeliers. Behalve Stefani hebben sterren als Jennifer Lopez, Beyoncé, Sarah Jessica Parker en rapper Diddy een eigen kledinglijn.

Stefani lanceerde haar merk twee jaar geleden. Als grootste verschil met de show van nu noemde de blondine de accessoires: die maakt ze nu zelf. Ook al het schoeisel was van eigen makelij. Zo zat er een pump bij in de kleuren geel, groen en zwart, The Kingston, vernoemd naar haar zoontje.

De 37-jarige Stefani kon na afloop rekenen op een staande ovatie. Zelfs grootheden als Diddy, zangeressen Eve en Mary J. Blige en acteur Cuba Gooding Jr. kwamen zonder moeite van hun zitplaats af om hun vriendin toe te juichen.

De New York Fashion Week duurt acht dagen. In totaal laten zestig ontwerpers hun collecties voor de lente van volgend jaar zien. Zaterdag viert Ralph Lauren dat hij veertig jaar actief is in de modewereld met een black-tie diner waar de crème de la crème uit de fashionbusiness aanwezig zal zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen