Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Madonna verlaat platenmaatschappij'

Shownieuws

Madonna staat op het punt een miljoenencontract te tekenen met concertorganisator Live Nation. Ze verlaat daarmee platenmaatschappij Warner Music.

'Madonna verlaat platenmaatschappij'

(Novum/AP) - Madonna staat op het punt een contract te tekenen met concertorganisator Live Nation. Dat heeft een bron dicht bij de onderhandelingen bevestigd. De zangeres verlaat daarmee platenmaatschappij Warner Music, die al vanaf het begin van haar carrière in 1984 haar belangen behartigt.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt dat Madonna zich met het tekenen van het miljoenencontract voor tien jaar verbindt aan Live Nation. Voor het tekenen van de deal zou de zangeres een bonus van bijna 13 miljoen euro ontvangen. Ook krijgt ze een voorschot van ruim 12 miljoen euro voor elk van haar komende drie albums. Deze albums blijft ze wel produceren op haar eigen label Maverick Records, zoals ze ook bij Warner al deed, maar Live Nation neemt de promotie en distributie op zich.

De concertpromotor zou volgens The Wall Street Journal verder de rechten op de verkoop van alle merchandising van Madonna krijgen en op het gebruik van haar naam. Alle opbrengsten die dit met zich meebrengt, worden verdeeld tussen de zangeres en Live Nation. Ook gaat de maatschappij de tournees van de popster organiseren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen