Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook deurwaarder bij Ruud Hendriks om Het Gesprek

Shownieuws

Er is een inval gedaan in het huis van mediamiljonair Ruud Hendriks. Hij is met Pieter Storms verwikkeld in een zaak rond de rechten van zender Het Gesprek.

Ook deurwaarder bij Ruud Hendriks om Het Gesprek

In opdracht van Pieter Storms heeft de deurwaarder een inval gedaan in de woning van Ruud Hendriks, de directeur van de nieuwe televisiezender Het Gesprek. Bij de inval zijn dossiers, administratie en vertrouwelijke computerbestanden in beslag genomen en gekopieerd.

De inval is het gevolg van een ruzie rond de rechten van de nieuwe televisiezender Het Gesprek. Volgens Storms is het idee voor de zender van hem afkomstig en hebben zijn voormalige zakenpartners Frits Barend, Derk Sauer en Hendriks het 'op slinkse wijze' van hem gestolen.

De in beslag genomen informatie kan worden gebruikt in de rechtszaak die Storms heeft aangespannen tegen het trio. Eerder was al beslag gelegd op de woningen van Barend en Sauer.

Het Gesprek, dat begin deze maand de lucht in ging, is een particulier initiatief van Barend, Sauer en Hendriks. Volgens Storms was ook hij bij de oprichting betrokken en zouden de aandelen door vieren worden gedeeld. Al snel werd duidelijk dat Hendriks, Barend en Sauer niet van plan waren de zender met hem te delen.

Omdat de kijkcijfers van Het Gesprek tegenvallen, verlegt Storms de schadeclaim van 2,5 miljoen euro naar het privévermogen van Hendriks, die hij persoonlijk verantwoordelijk houdt.

De uitzendingen van Het Gesprek zijn te bekijken op de website hetgesprek.nl en op digitale televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen