Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luciano Pavarotti overleden

Shownieuws

Luciano Pavarotti is overleden. Bij de operazanger werd vorig jaar nog een kwaadaardig gezwel verwijderd. Pavarotti werd 71 jaar.

Luciano Pavarotti overleden

Luciano Pavarotti is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Terri Robson bekendgemaakt. De toestand van de operazanger, die alvleesklierkanker had, werd woensdagavond al als zorgwekkend omschreven.

De wereldberoemde tenor werd thuis verzorgd door artsen van het ziekenhuis in zijn woonplaats Modena, waar hij vorige maand twee weken was opgenomen. Hij overleed donderdagochtend om 5.00 uur, stelde Robson in een verklaring. "De Maestro heeft een lange, zware strijd gestreden tegen de alvleesklierkanker die hem uiteindelijk het leven benam", meldde hij.

Pavarotti werd ruim een jaar geleden in New York geopereerd. Toen werd een kwaadaardig gezwel verwijdered. Hij bereidde zich destijds voor op zijn afscheidstournee. Sinds zijn operatie is hij echter niet meer in het openbaar verschenen. Pavarotti gold als een meester in het lyrische Italiaanse repertoire. Zijn 'Nessun dorma' uit 'Turandot' van Puccini was voor velen het ultieme voorbeeld van wat opera betekent.

Pavarotti maakte in 1965 zijn debuut in het fameuze operahuis La Scala. Zijn populariteit nam daarna snel toe. Begin jaren negentig trad hij op met zijn collega's Plácido Domingo en José Carreras. Onder de naam The Three Tenors verkochten zij vele albums.

Woensdag werd nog bekend dat de zanger een Italiaanse cultuurprijs zou ontvangen voor het uitdragen van de Italiaanse cultuur in binnen- en buitenland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen