Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vele bijdragen aan succes Woezel en Pip

Shownieuws

Het succes van Woezel en Pip neemt almaar toe.Maandag ligt het derde deel van de door de overleden Guusje Nederhorst bedachte kinderboeken in de winkel, met cd.

Het succes van Woezel en Pip neemt almaar toe. Maandag ligt het derde deel van de door de overleden actrice Guusje Nederhorst bedachte kinderboekenreeks in de winkel. Ook bij het derde deel wordt een cd uitgegeven, met liedjes ingezongen door bekende Nederlandse artiesten. Daarnaast wordt zaterdag een Woezel en Pip-peuter- en kinderproductenlijn geïntroduceerd. Voor begin volgend jaar staat een animatieserie over de avonturen van Woezel en Pip gepland.

Vlak voor haar dood aan borstkanker in 2004 begon Guusje Nederhorst met het schrijven van kinderverhaaltjes. De publicatie hiervan zou ze nooit meemaken. Haar man, Kane-zanger Dinand Woesthoff, zorgde er echter voor dat ruim een jaar na haar overlijden het eerste Woezel en Pip-boekje toch een feit was. "We zeiden, laten we dat boek toch gewoon uitbrengen", zegt de 35-jarige zanger. "We hadden zoiets van: dat doen we gewoon, want het voelt goed." Dat van het eerste boekje een slordige 135 duizend stuks verkocht zouden worden, had hij niet verwacht. Er volgde een tweede deel, en nu ook een derde, waar Dinand overigens zelf ook aan mee schreef.

De elf liedjes op 'Woezel en Pip op vakantie' worden ingezongen door Dinand en andere bekende Nederlandse artiesten: Katja Schuurman, Marco Borsato, Willeke Alberti, Rob de Nijs, Chantal Janzen, Babette van Veen, Herman van Veen, Edwin Rutte en Wendy van Dijk. Ook van Guusje zelf staat een liedje op de cd. De nummers, die gaan over echte kinderzaken als verstoppertje spelen of angst voor onweer, zijn speciaal door Woesthoff geschreven voor de persoon die het liedje zingt.

De opbrengst van het boekje en de cd komen ten goede aan de Guusje Nederhorst Foundation. Het doel van deze stichting, die Woesthoff dit jaar oprichtte, is om de levens van kinderen in Nederland op een positieve manier te beïnvloeden, onder meer door het voorlezen van verhaaltjes aan kinderen in ziekenhuizen of het doneren van speelkamers aan scholen. "Gewoon simpele dingen, er hoeft helemaal geen drama aan vast te zitten", zegt Woesthoff. "We hadden zoiets van: het zou leuk zijn als we naast de dingen die we al doen nog meer glimlachen op kunnen wekken."

Dinand vindt het een goede zaak dat er naast de boeken en cd's steeds meer zaken bijkomen. Volgens hem is het belangrijk dat de mensen achter Woezel en Pip er op een gegeven moment niet meer mee geassocieerd worden. "Woezel en Pip worden gewoon twee hondjes die dadelijk door kindjes worden herkend als Woezel en Pip. Geen kind van 2 weet wie Guus was, en geen kind van 2 weet wie ik ben. Kinderen interesseert dat niet, en daar gaat het om."

Volgens de zanger is er nog genoeg materiaal voor meer Woezel en Pip-avonturen. "Het kan omdat we inmiddels met zijn allen zo goed weten waar het om draait en wat het gevoel is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen