Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schorsing na spieken in dossier Clooney

Shownieuws

Medewerkers van het ziekenhuis waar George Clooney werd behandeld na een ongeluk zijn geschorst. Ze zouden in het medisch dossier van de acteur hebben gekeken.

Schorsing na spieken in dossier Clooney

(Novum/AP) - Verschillende medewerkers van het ziekenhuis waar George Clooney twee weken geleden is behandeld na een motorongeluk zijn geschorst. Medewerkers van het Palisades Medical Centre in North Bergen zouden in het medisch dossier van de acteur hebben gekeken. Dat was niet toegestaan. Ook zouden werknemers informatie uit het dossier hebben gelekt naar de pers.

Er bestaat onduidelijkheid over het aantal mensen dat voorlopig is geschorst. Volgens het New-Yorkse televisiestation WCBS-TV gaat het om veertig medewerkers, onder wie doktoren. Het regionale dagblad The Jersey Journal heeft het over 27 mensen, onder wie geen arts zou zijn. De adjunct-directeur van het ziekenhuis gaat in de krant niet in op het aantal geschorste medewerkers. Wel zegt hij niet te geloven dat zijn medewerkers informatie hebben doorgespeeld aan de pers.

George Clooney ziet zelf geen reden om een aanklacht in te dienen tegen de geschorste medewerkers. Hij hoopt dat het incident met een sisser afloopt. "Ik geloof heel erg in de privacy van patiënten. Maar ik hoop wel dat dit kan worden opgelost zonder dat er echt medewerkers worden ontslagen."

De 46-jarige acteur liep op 19 september een scheurtje in zijn rib op toen hij met zijn motor in botsing kwam met een auto. Zijn 28-jarige vriendin Sarah Larson, die bij de acteur achterop zat, brak bij het ongeluk een voet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen