Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg bekent wapenbezit

Shownieuws

Snoop Dogg heeft een taakstraf van 160 uur opgelegd gekregen. De rapper bekende schuld in een zaak waarin hij werd beschuldigd van wapenbezit.

(Novum/AP) - Snoop Dogg heeft een taakstraf van 160 uur en drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen. Een rechter in Californië legde de rapper deze straf op nadat hij schuld bekende in een zaak waarin hij werd beschuldigd van wapenbezit.

De 35-jarige artiest, die werd geboren als Calvin Broadus, werd vorig jaar september aangehouden op een vliegveld in Orange County met een opvouwbare wapenstok in zijn handbagage. Volgens Snoop ging het om een rekwisiet voor een videoclip die hij aan het maken was in New York.

In april kreeg de rapper al een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een taakstraf van achthonderd uur opgelegd in een andere zaak wegens wapen- en drugsbezit, nadat hij in oktober was opgepakt op een ander Amerikaans vliegveld . In zijn auto werden een vuurwapen en marihuana gevonden. Justitie had geen bewijs dat het wapen van de rapper was, maar de politie trof later in zijn woning nog een wapen aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen