Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bløf werkt aan 'vrouwenplaat'

Shownieuws

Bløf gaat een 'vrouwenplaat' maken, zoals de band het noemt. "Het wordt een sfeervolle plaat." Waarschijnlijk vrij akoestisch.

De Zeeuwse band Bløf gaat een 'vrouwenplaat' maken. Althans, zo noemen de bandleden het nieuwe album dat ze momenteel voorbereiden. "Het wordt een persoonlijke, eerlijke, sfeervolle plaat", zegt bassist en tekstschrijver Peter Slager. "Dat is wat we willen maken. En ja, we noemen het zelf gekscherend een vrouwenplaat. Want als de vrouwen het leuk vinden, dan durven de kerels het niet meer niet leuk te vinden. Dat leek ons een goede zet."

Heel wat anders dus dan de keiharde rockplaat, die de band eerder aankondigde. "Je kan wel geforceerd proberen een rockplaat te maken, maar als je merkt dat je eigenlijk liever ballads schrijft, dan moet je dat gewoon doen. Die rockplaat komt er heus ook wel."

Hoe de nieuwe plaat gaat klinken, weet de band ook al een beetje. "Wat we van plan zijn is een back to basic, akoestische plaat te maken, waarbij we overwegen op alle nummers live op te nemen. Niet zozeer met publiek erbij, maar wel live in de studio", zegt toetsenist Bas Kennis. "We zijn er steeds meer achtergekomen dat we iets unieks hebben als we met elkaar spelen en dat unieke vang je niet als je een plaat stapje voor stapje opneemt. Wat we willen is gewoon met zijn vieren en een bandrecorder gaan spelen. Met die filosofie willen we de plaat maken."

Het nieuwe album van Bløf is op zijn vroegst in mei volgend jaar klaar. De eerste Bløf-film, 'Een manier om thuis te komen', draait vanaf donderdag in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen