Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector blijft toch verdacht van doodslag

Shownieuws

Phil Spector blijft toch verdacht van doodslag. De jury beraadt zich al lang over de vraag of Spector Lana Clarkson heeft doodgeschoten.

(Novum/AP) - Phil Spector blijft toch verdacht van doodslag. De rechter in het proces tegen de legendarische platenproducer heeft overwogen de rechtbankjury de mogelijkheid te geven Spector schuldig te bevinden aan dood door schuld, maar daar uiteindelijk van afgezien.

De jury beraadt zich al sinds begin vorige week over de vraag of Spector ruim vier jaar geleden de 40-jarige B-actrice Lana Clarkson heeft doodgeschoten, maar komt er niet uit. Naar verluidt achten zeven juryleden de 67-jarige Spector schuldig en zijn vijf juryleden er niet van overtuigd dat hij het heeft gedaan.

Clarkson werd in februari 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen op een stoel in de hal van het huis van Spector. Volgens Spector, die in de jaren zestig als platenproducer wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound', beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen