Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson op borgtocht vrij

Shownieuws

O.J. Simpson is na betaling van 89 duizend euro borg weer op vrije voeten. Hij zat vast in verband met een roofoverval waarbij hij betrokken zou zijn geweest.

(Novum/AP) - O.J. Simpson is woensdag na betaling van bijna negentigduizend euro borg weer op vrije voeten gekomen. De voormalige football-ster zat vast in verband met een gewapende overval waarbij hij betrokken zou zijn geweest. O.J. werd dinsdag officieel aangeklaagd wegens onder meer vrijheidsberoving.

De 60-jarige Simpson stapte meteen op een vliegtuig naar zijn huis in Miami. US Airways maakte er een show van door eerst de passagiers die al waren ingestapt er weer uit te halen voordat O.J. met zijn vriendin en zijn advocaat aan boord ging. De voormalige acteur zat in de economyclass, waar hij lachte naar de overige passagiers. Kort na het opstijgen trok hij een kapje over zijn ogen en sliep hij de hele vlucht.

Simpson, die in 1995 werd vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend, werd zondag gearresteerd. Hij ging vorige week donderdag met drie kameraden naar een casino-hotel in Las Vegas waar zich een aantal verzamelaars bevonden. Daar nam hij spullen mee die van hem zouden zijn gestolen, zo stelde hij in een verklaring. Het zou onder meer gaan om persoonlijke foto's en aandenkens aan zijn sportcarrière.

Alfred Beardsley, een van de slachtoffers van de vermeende beroving, werd woensdag gearresteerd, omdat hij zich niet aan de eisen van zijn voorwaardelijke vrijlating had gehouden. Het is onduidelijk waarvoor de verzamelaar van sportmemorabilia veroordeeld is.

Met een ander verondersteld slachtoffer, Bruce Fromong, gaat het ook niet goed. Hij ligt in een ziekenhuis in Los Angeles, waar hij herstelt van een hartaanval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen