Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse is zangeres van het jaar

Shownieuws

Amy Winehouse is zangeres van het jaar geworden tijdens de uitreiking van de Music of Black Origin Awards in Londen. Ze leek oprecht verbaasd door haar winst.

Amy Winehouse is woensdag uitgeroepen tot zangeres van het jaar tijdens de uitreiking van de Mobo (Music of Black Origin) Awards in Londen. Ze nam de prijs in ontvangst in de O2 Arena, waar ze tevens twee nummers van haar album 'Back to black' ten gehore bracht. De prijzen voor beste liedje, beste videoclip en beste r&b-act, waarvoor ze eveneens genomineerd was, zag ze aan haar neus voorbijgaan.

De award voor zanger van het jaar ging naar rapper Dizzee Rascal. Kanye West kreeg de prijzen voor beste videoclip voor 'Stronger' en beste hiphopact. Het nummer 'Because of you' van Ne-Yo werd gekozen tot beste liedje. De Amerikaan werd tevens benoemd tot beste r&b-artiest. Rihanna, die net als West niet op de uitreiking aanwezig was, kreeg de prijs voor beste internationale artiest.

De met verslavingen kampende Amy Winehouse was er goed genoeg aan toe om op te treden. Ze zong 'Tears dry on their own' en 'Me and Mr Jones'. De 24-jarige soulzangeres leek oprecht verbaasd toen ze tot winnares werd uitgeroepen. Al kauwgomkauwend zei ze twee keer 'thank you', waarna ze de microfoon teruggaf aan de presentator en het podium verliet. Overigens kreeg ze woensdag ook de prijs voor beste zangeres bij de Vodafone Live Music Awards. Ze stuurde de eigenares van haar stamkroeg om de prijs in ontvangst te nemen.

De Mobo Awards is een Britse verkiezing voor de beste muziek met een zwarte achtergrond, die jaarlijks wordt georganiseerd. BNN organiseert een Nederlandse editie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen