Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Kazàn weer overhoop met investeerder

Shownieuws

Hans Kaz√ n ligt weer overhoop met Bram Bakker, die geld in Magic Palace stak. Kaz√ n zou weigeren de huur op te zeggen van het theater, zo meldt De Telegraaf.

Hans Kazàn ligt weer overhoop met Bram Bakker, de investeerder die geld in zijn Magic Palace stak. Volgens Bakker weigert Kazàn de huur op te zeggen van het theater dat de goochelaar vorig jaar opende, zo meldt De Telegraaf vrijdag. Bakker zegt dat de huurschuld inmiddels opgelopen is tot twee miljoen euro.

De 54-jarige goochelaar moest eerder dit jaar toezien hoe de deuren van zijn theater in het Spaanse Torremolinos werden gesloten. De illusionistentempel liep niet goed en Kazàn raakte in de financiële problemen. Hij werd ontslagen als directeur en Bakker trok zich terug als investeerder. Kort na het uiteenspatten van de droom van Kazàn vlogen de beschuldigingen tussen de illusionist en zijn zakenpartner over en weer.

Volgens Bakker, die zegt zes miljoen euro in Kazàns grote droom te hebben gestopt, kan hij niets doen met zijn theater zolang de goochelaar nog formeel huurder is. Het gebouw zou er nu leeg en verlaten bij staan. "Dit is een ongelooflijke verspilling van geld, waarvoor ik Hans verantwoordelijk houd", zegt Bakker. "Ik ben blij dat de rechter zich nu eindelijk over de zaak gaat buigen."

Kazàn, die vrijdagochtend naar de jungle vertrekt voor het SBS-programma Groeten uit de Rimboe, begrijpt niets van alle aantijgingen. "Dit is zo onwaar, wat Bakker vertelt", briest hij. "Om te beginnen huurt niet Hans Kazàn, maar een exploitatiemaatschappij het theater. Dat bedrijf is voor zestig procent voor mij en voor veertig procent van Bakker", legt hij uit. "Dat huurcontract wil ik heel graag opzeggen. Er ligt inmiddels een overeenkomst klaar. Die hoeft Bakker alleen maar te ondertekenen."

Volgens Kazàn houdt Bakker zelf de ontbinding van het huurcontract tegen. "Waarom zou ik in vredesnaam niet dat pand uit willen?", zegt hij. "Het theater moet zo snel mogelijk weer gaan draaien, want dan kan Bakker mij de 1,7 miljoen euro die ik hem heb geleend terugbetalen. Want dat bedrag ben ik tot nu toe kwijt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen