Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ron Boszhard wordt soms moe van Carlo

Shownieuws

Ron Boszhard wordt wel eens moe van de eeuwige vergelijking met zijn boertje Carlo. Dat vertelt de Tros-presentator in het Vara TV Magazine van deze week.

Ron Boszhard wordt wel eens moe van de eeuwige vergelijking met zijn boertje Carlo. "Ik heb drie musicals gedaan. Op een gegeven moment begon Carlo er ook mee: hij mocht invallen bij 'Saturday Night fever'. Als ik dan in een theater kwam, zei zo'n toneelmeester: goh, ga je Carlo achterna? Terwijl ik er al drie had gedaan." Zo beklaagt de Tros-presentator zich in het Vara TV Magazine van deze week.

Het 43-jarige gezicht van het jeugdprogramma Z@ppSport kreeg het succes niet in de schoot geworpen. Hij werd weggestuurd van zowel de toneelschool als van de kleinkunstacademie. Hij werkte jaren als verpleger voordat hij in 1996 zijn eerste programma Match & Win kreeg bij de Tros. "Die periode van tegenslagen heeft me gevormd, besef ik nu."

Maar ook hier ligt de vergelijking met zijn broer op de loer. "Carlo weet niet echt wat werken is. Hij kwam van de moedermavo, schreef een briefje naar de Avro en kon gelijk bij Pauze-tv terecht", zucht Ron. "Ik heb tien jaar in de verpleging gewerkt. Carlo heeft zegge en schrijve vier dagen bij de receptie gezeten. Maar als je de bladen moet geloven, is hij ik weet niet hoe lang verpleger geweest."

Ook de relatie tussen Carlo en moeder Boszhard, die naast elkaar wonen, zorgt wel eens voor wrevel bij Ron. "Omdat zij zo close zijn, houdt mijn moeder precies bij wanneer en hoe laat Carlo op tv komt. Van mij ziet ze niet alles, maar ik hecht er ook minder aan waarde aan. Carlo is afhankelijk van zijn moeder. Ze doet alles voor hem. Hij belt haar na elke uitzending om te horen wat ze ervan vond. Ik heb mijn eigen gezin, hij heeft alleen haar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen