Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrolspelers 'Hoe overleef ik mezelf?' bekend

Shownieuws

Jolijn van de Wiel en Jade Olieberg spelen de hoofdrollen in 'Hoe overleef ik mezelf?' De bekendmaking vond woensdag plaats in theater Bellevue te Amsterdam.

De debuterende acteurs Jolijn van de Wiel en Jade Olieberg hebben een hoofdrol bemachtigd in de boekverfilming 'Hoe overleef ik mezelf?' Zij gaan de rollen van Rosa en Esther spelen. De bekendmaking vond plaats tijdens een 'Hoe overleef ik...'-feest in theater Bellevue te Amsterdam.

Auteur Francine Oomen overhandigde op het feest het eerste exemplaar van het tiende deel van de succesvolle kinderboekenreeks, 'Hoe overleef ik met/zonder vrienden?', aan de 13-jarige Jade en de 14-jarige Jolijn.

Oomen verkocht meer dan anderhalf miljoen boeken van de 'Hoe overleef ik...'-serie. Ze viel veelvuldig in de prijzen met de jeugdboeken. Onlangs won ze nog de Kids' Choice Award voor 'Hoe overleef ik (zonder) liefde?'. Ook won de 47-jarige schrijfster de Kinderjuryprijs.

De film, die geregisseerd wordt door Nicole van Kilsdonk, is gebaseerd op de boeken 'Hoe overleef ik mezelf?' en 'Hoe overleef ik mijn eerste zoen?'. Het scenario is geschreven door Tamara Bos, die ook verantwoordelijk is voor het scenario van de jeugdfilm 'Waar is het paard van Sinterklaas?'.

'Hoe overleef ik mezelf?' gaat over de 13-jarige Rosa, die samen met haar babybroertje en haar moeder naar Groningen moet verhuizen om bij haar stiefvader in te trekken. Daar worstelt ze met haar onzekerheid, haar stiefvader en haar alter ego Rooz.

De opnamen van 'Hoe overleef ik mezelf?' beginnen in oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen