Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix steunt Rita Verdonk met lied

Shownieuws

Johan Vlemmix en Dick Treesie hebben het lied 'Niet links, niet rechts' opgenomen. Het is bedoeld om Rita Verdonk te steunen nu zij uit de VVD-fractie is gezet.

De feestartiesten Johan Vlemmix en Dick Treesie hebben samen een lied opgenomen voor Rita Verdonk. Ze willen haar een hart onder de riem steken nu ze uit de VVD-fractie is gezet. Het lied 'Niet links, niet rechts', verschijnt onder de naam Dick T feat. Vlem X. Eric Dikeb nam deze week een videoclip op met de heren.

Het lied is niet helemaal nieuw. Begin dit jaar verscheen het nummer in een versie zonder bijdrage van Johan Vlemmix. Het werd snel opnieuw opgenomen door het net gevormde duo toen bekend werd dat Verdonk niet langer welkom is bij de VVD. Verdonk zei dat ze niet links, niet rechts, maar rechtdoorzee is tijdens haar campagne voor het lijsttrekkerschap van de VVD.

Treesie heeft een kopie van de oude versie vorige maand tijdens de Amsterdam Pride al aan Verdonk overhandigd. "We waren allebei te gast bij AT5 en daar heb ik haar aangesproken en haar de single gegeven", vertelt Dick. "Maar begin deze week heeft ze hem pas gehoord, toen ze te gast was bij Giel Beelen in zijn radioshow en opnieuw reageerde ze enthousiast."

Het nummer is een bewerking van de hit 'Je bent niet hip' van Patricia Paay uit 1967. Het idee voor de nieuwe versie komt van schrijfster Belinda Anholt. Treesie riep de woorden van minister Rita Verdonk naar Belinda, en zo ontstond de basis voor een nieuwe tekst. Kees Tel produceerde het lied. Hij was ook verantwoordelijk voor de productie van onder andere 'Maak me gek', de nummer 1-hit van Gerard Joling.

De single van het feestduo ligt vanaf volgende week in de winkel. Vanaf donderdag is het lied te downloaden via diverse websites.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen