Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe serie Johan Nijenhuis wordt nu al film

Shownieuws

Johan Nijenhuis heeft vertrouwen in zijn nieuwe jeugdserie SpangaS. De regisseur komt met een film die is gebaseerd op de serie over een middelbare school.

Johan Nijenhuis heeft vertrouwen in zijn nieuwe jeugdserie SpangaS. De regisseur komt met een film die is gebaseerd op de dagelijkse serie, die sinds twee weken door de NCRV wordt uitgezonden op de jeugdzender Z@pp.

SpangaS volgt de belevenissen van een groep jongeren op hun middelbare school, het Spangalis College. In de filmversie, die volgend jaar zomer in de bioscoop moet verschijnen, gaan de tien hoofdpersonen op werkweek. "We denken aan een week in de Ardennen. Door de spannende gebeurtenissen in de werkweek komen ze vooral zichzelf tegen", vertelt de regisseur in een persbericht.

Volgens producent Alain de Levita is SpangaS tot nu toe een succes onder jongeren. "Uit reacties van jongeren blijkt dat de karakters en verhaallijnen erg aanspreken", stelt hij. "De bovenbouw van de basisschool is enorm bezig met wat hen te wachten staat op 'de middelbare'. En de middelbare scholieren kijken graag naar hun eigen leefwereld."

De serie werd de afgelopen week dagelijks door gemiddeld 140 duizend mensen bekeken. Ter vergelijking: Het Huis Anubis op Nickelodeon trok gemiddeld 122 duizend kijkers per dag. Naar Het Klokhuis, dat aansluitend op SpangaS wordt uitgezonden, kijken dagelijks 164 duizend mensen.

Nijenhuis en De Levita waren samen ook al verantwoordelijk voor de succesvolle jeugdserie Zoop, en drie films die daarop gebaseerd werden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen