Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West wint weddenschap van 50 Cent

Shownieuws

Kanye West heeft meer albums verkocht dan 50 Cent. 'Graduation' ging een miljoen keer over de toonbank, terwijl 50 Cent 691duizend albums verkocht.

(Novum/AP) - Kanye West heeft in de eerste week na een nieuwe release meer albums verkocht dan collega-rapper 50 Cent. 'Graduation' ging bijna een miljoen keer over de toonbank, terwijl 'Curtis' van 50 Cent 691 duizend keer werd verkocht.

Vorige maand sloot 50 Cent een weddenschap af met zijn concurrent, die net als hij op 11 september met een nieuw album kwam. De 31-jarige 50 Cent zei de microfoon aan de wilgen te hangen als Kanye meer albums zou verkopen dan hij.

50 Cent, die in de eerste week na het verschijnen van zijn vorige album 'Massacre' 1,1 miljoen albums verkocht, is nog niet teruggekomen op zijn eventuele pensioen. De rapper houdt zich op de vlakte. "Ik vind het geweldig dat ik deel heb gehad aan een van de grootste albumreleases van de laatste twee jaar", zegt hij. "We hebben samen honderdduizenden albums verkocht, en dat is fantastisch voor de hiphop. Deze prestatie gaat de geschiedenisboekjes in."

Kanye steekt na zijn overweldigende succes niet de gek met zijn collega-rapper. "Om kampioen te worden moet je een kampioen verslaan", riep hij dinsdag tijdens een optreden op een feestje van GQ Magazin . "Het is overweldigend. Iedereen komt naar me toe om te zeggen dat ze zo trots op me zijn."

'Stronger', de eerste single van het nieuwe album van Kanye, staat op de tweede plaats in de Amerikaanse hitlijst. 50 Cent heeft wat meer moeite om te klimmen in de top 100. Zijn nieuwe single 'Ayo technology', waarop Timbaland en Justin Timberlake te horen zijn, blijft hangen op nummer 19. Op de eerste plaats staat Timbaland met de single 'The way I are'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen