Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk lichtere aanklacht tegen Spector

Shownieuws

Phil Spector krijgt misschien een minder zware straf in de rechtszaak over de doodslag op Lana Clarkson. De aanklacht wordt misschien dood door schuld.

(Novum/AP) - Phil Spector krijgt misschien een minder zware straf in de rechtszaak rond de moord op B-actrice Lana Clarkson. De rechter overweegt de jury de mogelijkheid te geven de producer te veroordelen voor dood door schuld. Dit is een minder zwaar misdrijf.

Rechter Larry Paul Fidler zegt hierover te denken omdat de jury er niet uit komt of Spector de 40-jarige Clarkson vier jaar geleden heeft doodgeschoten. Naar verluidt achten zeven juryleden hem schuldig en zijn vijf juryleden er niet van overtuigd dat hij het heeft gedaan. Verwacht wordt dat de advocaten van de 67-jarige Spector zich fel verzetten als de rechter een uitweg biedt, omdat de kans op een veroordeling daardoor toeneemt.

Clarkson werd in februari 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen op een stoel in de hal van Spectors huis. Volgens Spector, die in de jaren zestig als platenproducer wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'Wall of sound', beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen