Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat vraagt om vrijlaten O.J.

Shownieuws

De advocaat van O.J. Simpson wil zijn cliënt zo snel mogelijk uit de cel krijgen. Hij gaat de rechter vragen om de 60-jarige football-held vrij te laten.

(Novum/AP) - De advocaat van O.J. Simpson wil zijn cliënt zo snel mogelijk uit de cel krijgen. Yale Galanter vraagt de rechter woensdag de voormalige filmster en American-footballheld vrij te laten in afwachting van zijn rechtszaak. "We geloven dat hij uiteindelijk wordt vrijgesproken", vertelt Galanter, die verder geen commentaar wil geven.

De 60-jarige Simpson werd zondag gearresteerd op verdenking van het plegen van een gewapende roofoverval op een verzamelaar van sportmemorabilia. Dinsdag is hij officieel aangeklaagd. Elf strafbare feiten zijn hem ten laste gelegd, waaronder beroving met een dodelijk wapen en ontvoering. Als O.J. schuldig wordt bevonden, kan hij levenslang krijgen. Drie vermoedelijke handlangers van Simpson zijn eveneens aangeklaagd.

Simpson ging naar eigen zeggen vorige week donderdag met drie kennissen naar een hotel in Las Vegas, waar verzamelaars van sportsouvenirs logeerden. Hij nam uit een hotelkamer spullen mee die van hem zouden zijn gestolen. Wapens kwamen er volgens Simpson niet aan te pas.

O.J. werd in 1994 gearresteerd op verdenking van moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Hij werd na een vier maanden durend proces vrijgesproken. Later werd hij wel veroordeeld, in een civiel proces dat de nabestaanden van de vermoorde man hadden aangespannen. Hij moet de familie een schadevergoeding van 27 miljoen euro betalen. Hij veilde na het vonnis onder meer zijn verzameling sportsouvenirs. Of de spullen die hij donderdag heeft meegenomen daartoe behoorden is niet duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen