Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sander Foppele achtervolgd door pech

Shownieuws

Sander Foppele lijkt voor het ongeluk geboren. Tien jaar geleden werd hij in elkaar geslagen. "Nog steeds beheerst dat mijn leven", vertelt hij in De Telegraaf.

Sander Foppele lijkt voor het ongeluk geboren. Tien jaar geleden werd hij bruut in elkaar geslagen. "Nog steeds beheerst dat een groot deel van mijn leven", vertelt de 30-jarige acteur woensdag in De Telegraaf. "Ik heb nog altijd slaapproblemen en nachtmerries."

Foppele lag destijds met carnaval op straat om een toneelstuk uit te voeren, toen iemand over hem heen fietste. "Woest ben ik hem achterna gerend en heb tegen zijn wiel getrapt", vertelt hij. "Daarop werd hij zo kwaad dat hij mij veertig keer geschopt heeft. Het resultaat: een gescheurde nier, een zware hersenschudding en een kapotte rug."

Het herstel nam drie maanden in beslag en nog altijd heeft Sander last van zijn rug bij zijn werk als acteur. Bij opnamen van Costa ging hij door zijn rug, bij andere opnamen brak de acteur zijn tussenrib. "Ga ik hockeyen, dan breek ik mijn sleutelbeen. Bij het skiën scheur ik mijn enkelbanden. In een kroeg ben ik een keer zo bekogeld met bierglazen, dat ik een jaar lang met ijzer in mijn neus moest rondlopen", vertelt hij.

Sinds hij zo bruut in elkaar werd geslagen, heeft Foppele slaapproblemen. "Jarenlang lag ik wakker van de pijn en daarbij lijd ik aan nachtmerries", zegt de geplaagde acteur. Wanneer hij wakker wordt uit een nachtmerrie, kan hij zich vaak minutenlang niet bewegen, omdat hij last heeft van slaapparalyse. Tegen die vorm van verlamming is niets te doen. "Het wonderlijke is dat ik er geen totaal geen last van heb als ik met een vriendin slaap", vertelt de Onderweg naar Morgen-acteur, die momenteel vrijgezel is.

Foppele heeft wel een verklaring voor het feit dat juist hij zo vaak wordt getroffen door ongelukken. "Ik denk dat God mij heeft uitgekozen omdat ik overal tegen kan. Maar het heeft er wel in geresulteerd dat ik een wrak ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen