Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laura Fygi leert Kantonees nummer

Shownieuws

Laura Fygi is bezig om een lied in het Kantonees in te studeren. De jazz-zangeres krijgt hulp van de eigenaar van een Chinees restaurant, zo meldt De Telegraaf.

Laura Fygi is druk bezig om een lied in het Kantonees in te studeren. De jazz-zangeres staat er niet alleen voor: ze krijgt hulp van de eigenaar van een Chinees restaurant bij haar om de hoek, zo meldt De Telegraaf woensdag.

Fygi is uitgenodigd om te zingen op de concerten in Hongkong die de in Azië bekende componist Michael Lai organiseert. "Als ik in China ben, doe ik altijd al twee liedjes in het Mandarijn, die ik zeven jaar geleden opnam", vertelt Laura. "Daarnaast heeft Michael me nu gevraagd om ook één nummer in het Kantonees te doen. Dat is wel tien keer zo moeilijk."

Ze kreeg de tekst van het nummer en toog daarmee naar de Chinees op de hoek. "Hij heeft al die rare klanken voorgelezen en ik heb het fonetisch opgeschreven", vertelt Fygi. "Nu ben ik aan het repeteren en elke week laat ik hem mijn voortgang horen. We bestellen heel vaak bij hem, dus hij helpt me wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen