Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan en Jet Li kraken eigen film af

Shownieuws

Jackie Chan en Jet Li hebben hun gezamenlijke film, 'The forbidden kingdom', afgekraakt. Chan noemde het project dinsdag 'niet zo heel goed'.

(Novum/AP) - Jackie Chan en Jet Li zijn niet echt positief over hun samenwerking. Beide Chinese acteurs hebben hun gezamenlijke project, 'The forbidden kingdom', afgekraakt. Chan noemde de film dinsdag tijdens een persconferentie 'niet zo heel goed'.

De film, waarvan de opnamen afgelopen maand zijn afgerond, trekt veel belangstelling omdat het gaat om het eerste gezamenlijke project van de twee internationaal vermaarde actiehelden. Maar beide acteurs waarschuwen voor te hoge verwachtingen. "De film is gemaakt voor de Amerikaanse markt", zei Chan. "Het Chinese publiek vindt het misschien niets. Als ik nu zeg dat het een heel goede film is, dan krijgen mensen heel hoge verwachtingen en valt het tegen als ze de film zien."

Jet Li geeft eenzelfde waarschuwing op zijn website. "Ik hoop dat iedereen met een open blik naar 'The forbidden kingdom' kijkt en niet te veel verwacht van mijn vechtscènes met Jackie Chan", schrijft hij. "De film is geschreven en geproduceerd door Amerikanen. Daarom moeten we het misschien op een andere manier dan normaal bekijken."

'The forbidden kingdom' gaat over een Amerikaanse tiener die naar China afreist om een mythologische apenkoning te redden. Jet Li kruipt in de huid van de apenkoning en in die van een monnik. Jackie Chan speelt ook een monnik.

De film gaat in april in première in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen