Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TMF Award vernoemd naar Marco Borsato

Shownieuws

Marco Borsato presenteert een speciale prijs tijdens de aankomende TMF Awards. De TMF Borsato Award wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende nieuwe talent.

Marco Borsato presenteert een speciale prijs bij de TMF Awards. Dat onthulde de zanger dinsdag tijdens een presentatie in Amsterdam. De TMF Borsato Award wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende nieuwe talent. Borsato selecteert zelf vier artiesten die dit jaar doorbraken, waarna het publiek de winnaar kiest.

De 40-jarige zanger heeft gekozen voor Van Velzen, Nick & Simon, Stevie Ann en Dennis. Genomineerden voor de andere categorieën worden dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De artiest is vereerd dat de prijs in zijn naam wordt uitgereikt. Zelf had Borsato eerder aangegeven niet meer in aanmerking te willen komen voor de muziekprijzen. In de elf jaar dat de TMF Awards bestaan, sleepte hij er maar liefst 21 in de wacht. "Ik wilde geen nee zeggen tegen de prijs", zei de zanger. "Ik wilde een stapje opzij doen om anderen de kans te geven te winnen."

De TMF Awards worden op 27 oktober uitgereikt in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen