Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zeldzame Harry Potter-boeken onder de hamer

Shownieuws

Een speciale serie Harry Potter-boeken wordt geveild voor het goede doel. Het zou gaan om de enige set waarvan alle 7 delen gesigneerd zijn door J.K. Rowling.

Een speciale serie Harry Potter-boeken wordt deze week geveild voor het goede doel. Het gaat volgens een woordvoerder van de liefdadigheidsinstelling Books Abroad, die de opbrengst zal ontvangen, waarschijnlijk om de enige complete set ter wereld waarvan alle delen gesigneerd zijn door de auteur J.K. Rowling.

De collectie wordt geveild op de website eBay. De zevendelige serie, aangeboden door Rowling zelf, wordt als zo waardevol beschouwd dat ze op een politiebureau bewaard wordt. De verwachting is dat de boeken minimaal dertigduizend euro op zullen brengen.

Books Abroad schenkt boeken aan scholen over de hele wereld. De veiling is onderdeel van een geldinzamelingsactie ter ere van het 25-jarige bestaan van de instelling. Een familielid van Rowling zou eerder vrijwilligerswerk hebben gedaan voor Books Abroad, wat de donatie van de schrijfster wellicht verklaart.

Het zevende en laatste deel van de boeken over de tovenaarsleerling, 'Harry Potter and the deathly hallows', verscheen in juli. De eerste vijf delen zijn inmiddels verfilmd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen