Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henk Poort opnieuw in musical 'Anatevka'

Shownieuws

Henk Poort speelt volgend jaar voor de tweede maal in zijn carrìère de hoofdrol in de musical 'Anatevka'. De musical gaat over de arme melkboer Tevye.

Henk Poort speelt volgend jaar voor de tweede maal in zijn carrière de hoofdrol in de musical 'Anatevka'. Dat maakte Mark Vijn Theaterproducties maandag bekend. Het is dan tien jaar geleden dat de zanger voor het eerst de rol van Tevye speelde in de Nederlandse bewerking van de Amerikaanse productie 'Fiddler on the roof'.

Namen van de zangers die naast de 51-jarige artiest te zien zullen zijn, wilde de producent nog niet vrijgeven. De musical, met als bekendste nummer 'Als ik toch eens rijk was', gaat volgend jaar op 23 december in première In Gouda. Tot 2009 is 'Anatevka' in alle grote theaters van Nederland te zien.

De musical gaat over de arme melkboer Tevye, die leeft in het Rusland van begin twintigste eeuw. Wanneer zijn vijf dochters de huwbare leeftijd bereiken, komt hij voor een dilemma te staan.

Poort brak door in de musicalwereld met zijn hoofdrollen in 'Les Misérables' en 'The Phantom of the Opera'. Vorig seizoen was hij te zien in 'Rembrandt' en 'Kuifje en de Zonnetempel'. Zijn musicalwerk wisselt de bariton af met operarollen in producties als 'Madame Butterfly' en Nabucco'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen