Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haagse première voor debuutfilm Anton Corbijn

Shownieuws

Het regiedebuut van Anton Corbijn 'Control', gaat op 9 oktober in première op het Buitenhof in Den Haag. Dat maakte distributeur Paradiso Films maandag bekend.

Het regiedebuut van topfotograaf Anton Corbijn 'Control', gaat op 9 oktober in première op het Buitenhof in Den Haag. Dat maakte distributeur Paradiso Films maandag bekend. Naast Corbijn zijn ook hoofdrolspelers Alexandra Maria Lara en Sam Riley aanwezig.

De film, die vanaf 11 oktober in de bioscoop draait, gaat over het tragische leven van Ian Curtis, zanger van de Britse rockband Joy Division. Curtis pleegde in 1980 zelfmoord. Hij was toen 23 jaar oud. De film is gebaseerd op het boek dat zijn weduwe Deborah over hem schreef.

De biopic werd onderscheiden op het filmfestival van Cannes. Ook op het Edinburgh International Film Festival en het Melbourne International Film Festival viel de film in de prijzen.

'Control' is de eerste film die Anton Corbijn heeft gemaakt. De fotograaf werd wereldberoemd door de foto's, albumhoesontwerpen en muziekvideo's die hij maakte voor bands als U2 en Joy Division. In de loop van zijn carrière heeft hij vele grootheden uit de internationale muziek- en filmwereld voor zijn lens gehad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen