Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beroving door O.J. Simpson opgenomen op tape

Shownieuws

De overval op een verkoper van sportmemorabilia waarvoor O.J. Simpson vastzit, is vastgelegd op tape. "Ga verdomme tegen de muur staan", zo is te horen.

(Novum/AP) - De overval op een verkoper van sportmemorabilia waarvoor O.J. Simpson vastzit, is vastgelegd op een geluidstape. Op de opnamen, die zijn te beluisteren via de entertainmentwebsite TMZ, is te horen dat iemand schreeuwt: "Ga verdomme tegen de muur staan." Verder wordt herhaaldelijk geroepen: "Denk je dat mijn spullen kan stelen en dan verkopen?"

De opname zou gemaakt zijn door Thomas Riccio, mede-eigenaar van veilinghuis Universal Rarities. Riccio zou Simpson vlak voor de confrontatie van afgelopen donderdag in het Palace Station Casino ontmoet hebben. Naar verluidt was hij daar om Simpson te helpen bewijzen dat bepaalde memorabilia van Simpson door verkoper Alfred Beardsley op onrechtmatige wijze verkregen waren.

Beardsley diende donderdag een klacht in tegen de 60-jarige O.J. Simpson. Naar verluidt wil hij deze weer intrekken omdat hij er 'geen zin meer in heeft.' Een tweede handelaar, die zich ten tijde van het incident ook in de hotelkamer in Las Vegas bevond, trekt zijn aanklacht echter niet in.

O.J. Simpson werd zondag gearresteerd in verband met het incident waarbij de oud-footballspeler getracht zou hebben voorwerpen te stelen die zijn sportcarrière documenteerden. Zijn arrestatie kwam een dag nadat de politie een golfmaatje van Simpson had opgepakt. Deze zou O.J. met een pistool hebben bijgestaan tijdens de overval. Simpson was donderdag al eens meegenomen voor verhoor.

O.J. ontkent dat sprake was van een beroving en zegt dat hij slechts met wat anderen enkele spullen op ging halen die hem toebehoorden. Verder verklaarde hij dat er geen pistool aanwezig was.

Momenteel zit Simpson vast op verdenking van acht strafbare feiten, waaronder overval met een dodelijk wapen en inbraak met een vuurwapen. Er is geen borgtocht vastgesteld waartegen hij vrij kan komen. De straf voor een overval alleen is al dertig jaar.

Simpson werd in 1994 gearresteerd op verdenking van het vermoorden van zijn ex-vrouw en haar vriend, maar werd vrijgesproken. Hij moet de familie 27 miljoen euro schadevergoeding betalen, zo werd vastgesteld in een civiel proces. Om dat te kunnen betalen, veilde hij onder meer zijn verzameling sportmemorabilia. Of de memorabilia die donderdag door hem werden meegenomen ook tot deze geveilde spullen behoorden, is niet duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen