Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film Jodie Foster binnen op één in VS

Shownieuws

De nieuwe film van Jodie Foster, 'The brave one', kwam dit weekend binnen op de eerste plaats van de box office in de VS. Hij haalde ruim tien miljoen euro op.

(Novum/AP) - De nieuwe film van Jodie Foster, 'The brave one', kwam dit weekeinde binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet. Met een opbrengst van ruim tien miljoen euro verslaat de film de nummer één van vorige week, '3:10 to Yuma,' die ruim 6,5 miljoen euro binnenhaalde.

De 44-jarige Foster speelt in de film radiopresentatrice Erica Bain, die wraakt neemt op de moordenaars van haar verloofde. Volgens Paul Dergarabedian van Media By Numbers, dat de box-office bijhoudt, is de film succesvol omdat hij zowel mannen als vrouwen aanspreekt. "Films over wraak spreken veelal mannen aan, het feit dat Jodie Foster er in speelt zorgde voor de belangstelling van vrouwen."

Foster is onder meer bekend van rollen in de films 'Taxi driver' (1976), 'The accused' (1988) en 'The silence of the lambs' (1991). Voor de laatste twee films won ze een Oscar.

'The brave one' draait vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen