Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmy Awards voor The Sopranos

Shownieuws

The Sopranos sleepte zondag de drie belangrijkste prijzen in de wacht tijdens de Emmy Awards. Ugly Betty won er twee.

The Sopranos sleepte zondag drie prijzen in de wacht tijdens de Emmy Awards. De maffiaserie kreeg onderscheidingen voor beste dramaserie, beste script en beste regie. Van de serie, die werd uitgezonden door HBO, was in juni de laatste aflevering te zien. Ugly Betty, sinds kort ook in Nederland te zien, ging er met twee awards vandoor tijdens het jaarlijkse televisiegala. De telenovelle won de prijs voor beste regie van een komedieserie. Ook werd America Ferrera onderscheiden als beste actrice in een komedieserie.

Sally Field won de award voor beste actrice in een dramaserie. De actrice is te zien in de serie Brothers & Sisters. James Spader werd onderscheiden voor zijn rol in de dramaserie Boston Legal. De Brit Ricky Gervais kreeg een prijs voor zijn rol in de komedieserie Extras.

Awards voor beste bijrollen gingen onder andere naar Katherine Heighl, voor haar rol in Grey's Anatomy, en Jeremy Piven, die te zien is in de komedieserie Entourage.

Helen Mirren, die dit jaar werd overladen met prijzen voor haar rol in 'The Queen', kreeg ook bij de Emmy Awards een onderscheiding. De Britse filmveteraan was eind vorig jaar zien in de televisiefilm Prime Suspect.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen