Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Sopranos getipt als grote winnaar Emmy Awards

Shownieuws

The Sopranos wordt gezien als kanshebber op de meeste beeldjes tijdens de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles. De maffiaserie is vijftien maal genomineerd.

(Novum/AP) - The Sopranos wordt alom gezien als kanshebber op de meeste beeldjes tijdens de uitreiking van de Emmy Awards zondagavond. De maffiaserie, die in juni ten einde liep, is vijftien keer genomineerd voor de prestigieuze televisieprijzen. Zo dingt de serie mee naar de prijs voor beste dramaserie, die als belangrijkste Emmy wordt gezien.

James Gandolfini, die gestalte gaf aan Tony Soprano, is genomineerd voor beste acteur in een dramaserie. Denis Leary, die in dezelfde categorie genomineerd is voor zijn rol in Rescue Me, gunt de prijs aan zijn concurrent Gandolfini. "Hij verdient een Emmy Award die nog groter is dan hijzelf, een Emmy van chocolade die hij op kan eten", zegt Leary. "Volgens mij is Tony Soprano het beste personage uit de televisiegeschiedenis."

Dit weekend werden de genomineerden getrakteerd op talrijke feestjes en op gratis cadeaus. "Dat is de reden waarom iedereen hier op afkomt, de cadeautjes", bekent Leary. "Ik krijg genoeg geschenken om aan mijn vrouw en familie uit te delen. Zo is iedereen weer gelukkig."

De vrouwelijke genomineerden zijn vooral druk bezig met de voorbereidingen op het rode loper-evenement. Het is ieder jaar weer spannend om te zien wat de actrices uit de kast hebben getrokken. Debra Messing, bekend van de sitcom Will & Grace, heeft haar 'look' al klaar, maar wil geen tipje van de sluier oplichten.

Mariska Hargitay, die net als vorig jaar genomineerd is voor haar rol in 'Law & order: special victims unit', had haar keuze snel gemaakt. "Sinds ik moeder ben, kan ik dingen wat beter in perspectief plaatsen", vertelt ze. "Ik heb gewoon de eerste jurk die ik als eerste aandeed uitgekozen."

Desperate Housewife Felicity Huffman maakt het zichzelf ook gemakkelijk. "Ik heb een fantastische styliste die met een heleboel jurken bij mij thuiskomt. Ik kies dan een comfortabele jurk uit."

Masi Oka, genomineerd voor zijn rol als Hiro in de tv-serie Heroes, maakt zich niet zo druk om zijn outfit. Hij had meer moeite met het vinden van een geschikte date. Zelfs zijn eigen moeder weigerde om over te komen uit Japan om aan de arm van haar zoon over de rode loper te schrijden. "Mijn moeder is erg bijgelovig. Ze zegt dat ze goed nieuws krijgt als ze in Japan is, maar dat ze in Amerika alleen maar slecht nieuws krijgt."

De Emmy Awards worden zondagavond uitgereikt in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen