Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klacht tegen O.J. Simpson ingetrokken

Shownieuws

De souvenirhandelaar die O.J. Simpson beschuldigde van beroving, trekt zijn aanklacht in. "Ik heb geen zin om als getuige heen en weer te vliegen."

(Novum/AP) - De souvenirhandelaar die O.J. Simpson beschuldigde van beroving, trekt zijn klacht hoogstwaarschijnlijk in. "Ik wil dat het weggaat", vertelt Alfred Beardsley. "Ik heb gezondheidsproblemen en ik heb geen zin om als getuige heen en weer naar Las Vegas te vliegen."

Beardsley zegt dat Simpson hem vrijdag heeft gebeld om zijn excuses aan te bieden. "Hoe kan de politie nu nog een zaak hebben als de getuige aan de kant van de verdachte staat?", vraagt Beardsley zich af.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de souvenirhandelaar zijn klacht nog niet officieel ingetrokken. Een tweede verzamelaar, die ook in de hotelkamer was ten tijde van de vermeende beroving, heeft aangegeven dat hij zijn aanklacht tegen Simpson niet intrekt.

Donderdag werd oud-footballster Simpson voor verhoor meegenomen door de politie nadat Beardsley aangifte tegen hem had gedaan wegens beroving. O.J. zou, samen met gewapende mannen, sportmemorabilia van hem hebben gestolen uit zijn kamer in een tweederangs hotel en casino in Las Vegas. Volgens Simpson ging het om spullen die hem toebehoorden en was er geen sprake van een beroving.

De 60-jarige Simpson vertelt dat hij nooit heeft overwogen om de politie in te schakelen om zijn gestolen sportmemorabilia terug te krijgen. Volgens O.J. is de politie weinig behulpzaam sinds hij werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole en haar vriend Ron Goldman. "Ik reken niet meer op hulp van de sterke arm. Dit is trouwens niet eens een zaak voor de politie."

O.J. Simpson werd in 1994 gearresteerd op verdenking van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Hij werd na een vier maanden durend strafproces vrijgesproken, maar werd later in een civiel proces dat de nabestaanden van de vermoorde man had aangespannen wel aansprakelijk gesteld. Hij moet de familie 27 miljoen euro schadevergoeding betalen. Om dat te kunnen betalen, veilde hij onder meer zijn verzameling sportmemorabilia. Of de memorabilia die donderdag door hem werden meegenomen ook tot deze geveilde spullen behoorden, is niet duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen