Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna ontmoet Israëlische president

Shownieuws

Madonna heeft een bezoekje gebracht aan de president van Israel, Shimon Peres. Ze is in het land om een congres over de mystieke leer kabbalah bij te wonen.

(Novum/AP) - Madonna heeft een bezoekje gebracht aan de president van Israël, Shimon Peres. Ze is in het land om een congres over de joodse mystieke leer kabbalah bij te wonen.

De 'queen of pop', die enkele jaren geleden de Hebreeuwse naam Esther aannam, werd gespot toen ze zaterdag na het joodse nieuwjaarsfeest het huis van Peres in Jeruzalem betrad. Peres, die de Nobelprijs voor de Vrede won, gaf Madonna tijdens de ontmoeting een kopie van het Oude Testament. Het bezoekje zou door de zangeres zijn aangevraagd.

De 49-jarige popster arriveerde woensdag samen met haar man Guy Ritchie in Israël voor een tiendaags bezoek, dat is georganiseerd door het Kabbalah Centre in Los Angeles. Zo'n drieduizend kabbalah-aanhangers, onder wie sterren als Demi Moore, haar vriend Ashton Kutcher en modeontwerpster Donna Karan, doen mee aan de pelgrimage. Vrijdag werd Madonna gefilmd terwijl ze joodse liedjes zong en danste tijdens het kabbalah-congres in een hotel in Tel Aviv.

De zangeres verdiept zich al tien jaar in de joodse filosofie. Ze maakte de leer populair onder sterren als Paris Hilton, Britney Spears en Gwyneth Paltrow. Haar connecties met het Kabbalah Center in Los Angeles oogstten kritiek. Het centrum zou een verwaterde en vercommercialiseerde versie van de joodse religie verkopen aan Hollywoodsterren.

Bekend is het rode polsbandje dat voor negentien euro te koop is via de website van het centrum. Het stukje touw zou kwade invloeden tegengaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen