Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radioluisteraars huilen bij Marco Borsato

Shownieuws

Marco Borsato is de grootste tranentrekker op Radio 2. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Universiteit van Tilburg hield onder luisteraars van de zender.

Radioluisteraars huilen bij Marco Borsato

Marco Borsato is de grootste tranentrekker op Radio 2. Dat blijkt uit een onderzoek dat medewerkers van de Universiteit van Tilburg hielden onder luisteraars van de zender. Op de vraag bij muziek van welke artiest de ondervraagde het laatst had gehuild werd Marco Borsato het meest genoemd. Hij wordt op de voet gevolgd door Stef Bos en U2.

De vraag bij welk liedje luisteraars het laatst in tranen waren uitgebarsten leverde als antwoord geen nummer van Borsato op. Zijn nummer 'Afscheid nemen bestaat niet' eindigde op de vijfde plaats. 'Papa' van Stef Bos werd genoemd als het nummer dat de meeste emoties had opgeroepen. 'Avond' van Boudewijn de Groot en 'Geen kind meer' van Karin Bloemen eindigden op de tweede en de derde plaats.

Het onderzoek werd in december vorig jaar gehouden. Luisteraars konden meedoen via de website van Radio 2. De onderzoekers ontvingen ruim drieduizend bruikbare reacties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen