Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen Brabants volkslied voor Guus Meeuwis

Shownieuws

Het lied 'Brabant' van Guus Meeuwis wordt niet het Brabantse volkslied. Volgens Provinciale Staten voldoet het lied niet aan de voorwaarden voor een volkslied.

Het lied 'Brabant' van Guus Meeuwis wordt definitief niet het Brabantse volkslied. Een meerderheid van de Provinciale Staten heeft na lang getouwtrek besloten dat er geen officieel Brabants volkslied komt.

Noord-Brabant is de enige provincie zonder volkslied. De grote Brabantse media voerden de afgelopen maanden campagne om het lied van Meeuwis tot volkslied te maken. Uit een onlangs gehouden enquête bleek nog dat twee derde van de Brabantse bevolking het nummer wel als volkslied zou willen.

Vorig jaar werd al eens besloten dat Brabant geen officieel volkslied krijgt, waarna dit jaar de mediacampagne startte. Maar een meerderheid van CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie-SGP kwam ook dit jaar, ondanks de sympathie die de partijen hebben voor het nummer, niet op het eerdere besluit terug. 'Brabant' zou niet voldoen aan de randvoorwaarden voor een officieel volkslied.

Wel gaat de provincie kijken naar mogelijkheden voor onofficiële volksliederen, waarvoor 'Brabant' in aanmerking zou komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen