Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson ondervraagd na inbraak in hotelkamer

Shownieuws

O.J. Simpson is door de politie ondervraagd over zijn vermeende betrokkenheid bij een inbraak in een hotelkamer. Het zou gaan om diefstal van sportmemorabilia.

(Novum/AP) - O.J. Simpson is door de politie ondervraagd over zijn vermeende betrokkenheid bij een inbraak in een hotelkamer in Las Vegas. Het gaat volgens de politie om diefstal van sportmemorabilia uit een kamer in het tweederangs Palace Station Casino, die volgens Simpson aan hem zouden toebehoren. De slachtoffers van de inbraak zijn ook op het bureau ondervraagd over de kwestie.

De openbare aanklager wacht het resultaat van de ondervragingen af voordat hij een arrestatiebevel uitvaardigt. De voormalige football-ster wordt niet op het bureau vastgehouden, maar is wel als verdacht aangemerkt. Hij is nog steeds in de gokstad. "We geloven niet dat hij ergens naar toe gaat", zegt een politiewoordvoerder.

O.J. Simpson werd in 1994 na een spectaculaire, op de televisie te volgen achtervolging gearresteerd op verdenking van het vermoorden van zijn ex-vrouw en haar vriend. De zittingen van het vier maanden durende strafproces werden in de VS rechtstreeks op televisie uitgezonden en de rechtszaak hield de Amerikanen al die tijd in de ban. Simpson werd vrijgesproken, maar werd later in een civiel proces dat de nabestaanden van de vermoorde man had aangespannen wel aansprakelijk gesteld. Hij moet de familie 27 miljoen euro schadevergoeding betalen. Om die te kunnen betalen veilde hij zijn eigen verzameling sportmemorabilia.

De 60-jarige Simpson heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, maar schreef wel het boek 'If I did it', waarin hij beschrijft hoe hij de moorden zou hebben gepleegd als hij het gedaan zou hebben. Het boek werd donderdag door de familie van de vermoorde man uitgegeven, die de rechten op het boek kocht toen Simpson het boek zelf niet mocht uitgeven. Het wordt door hen als schuldbekentenis van Simpson voorgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen