Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bløf toch niet zo'n perfecte band

Shownieuws

Bløf heeft een smetteloze reputatie. Des te leuker is het om in de film 'Een manier om thuis te komen' te zien dat de leden ook wel eens flinke ruzie hebben.

De Zeeuwse band Bløf heeft een smetteloze reputatie. De bandleden zijn niet aan de drugs, drank en vrouwen. Althans, niet voor zover het publiek en de pers daar weet van hebben. Mochten er al geheimen zijn, dan worden die duidelijk zorgvuldig bewaard. Toch is Bløf niet zo'n perfecte band als het lijkt. Zo hebben de bandleden regelmatig woorden met elkaar.

Dat is te zien in de eerste Bløf-film, 'Een manier om thuis te komen'. De productie is vrijdagavond de opening van het festival Film by the Sea, dat voor de negende keer plaatsvindt in Vlissingen. "De film gaat echt over hoe we zijn met elkaar", zegt toetsenist Bas Kennis. "Over welke rollen we vervullen binnen het fenomeen Bløf."

Bassist en tekstschrijver Peter Slager vertelt dat voor de film zelfs specifiek is gezocht naar de momenten waarop ruzie de band overschaduwde. "Dat zat er in de eerste versie van de film nog niet genoeg in. Het was te netjes, te harmonieus en te gestroomlijnd. En we wilden het niet mooier laten lijken dan dat het is. Want dat was niet zo. Soms werden we helemaal gek van elkaar."

Ruzie kan ook niet uitblijven, want de film beslaat een periode van vier jaar. "Dat is behoorlijk lang", zegt Kennis. "Je maakt dan zowel persoonlijk als met elkaar veel mee." Slager grapt van 'een uit de hand gelopen homevideo'.

Maar waarom een film? "Veel muziek-dvd's zijn een beetje saai", vindt Slager. "Ik wil ons best op de borst kloppen dat we dit hebben aangedurfd. Het begint als een documentaire en gaat dan langzaam over in een muziekfilm."

De hoop wordt dan ook uitgesproken dat het publiek geniet van de perikelen van de bandleden en het gevoel krijgt echt bij de gebeurtenissen en de muziekmomenten aanwezig te zijn. "We hebben eigenlijk het liefst dat iedereen op een gegeven moment op zijn stoel staat", zegt Kennis. "Alsof ze echt bij een concert zijn."

'Een manier om thuis te komen' draait vanaf donderdag in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen