Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beertje Paddinton debuteert op witte doek

Shownieuws

Beertje Paddington maakt zijn debuut op het witte doek. De producenten van de Harry Potter-films komen met een filmbewerking van de klassieke kinderverhalen.

Beertje Paddington maakt zijn debuut op het witte doek. De producenten van de Harry Potter-films komen met een filmbewerking van de klassieke kinderverhalen van Michael Bond. Dat meldt de BBC.

Het eerste boek over Paddington, die is vernoemd naar een spoorwegstation in Londen, verscheen in 1958 en vertelt het verhaal van een beertje dat boven op zijn koffer zit en wordt gevonden door de familie Brown. Op zijn koffer zit een briefje geplakt, waarop staat: 'Please look after this bear. Thank you' ('Zorg alstublieft voor deze beer. Dank u').

Nog tien boekjes volgden en de BBC maakte een populaire animatieserie over Paddington. De knuffelbeer van Paddington werd massaal verkocht. Momenteel is het ultrabeleefde beertje op de Britse televisie te zien in een reclame voor Marmite, een kruidenpasta.

De film wordt gemaakt met echte acteurs, maar het is nog niet bekend wie dat zullen zijn. Ook details over de start van de opnamen en een eventuele releasedatum zijn nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen