Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gloria Estefan binnen op één in albumlijst

Shownieuws

Gloria Estefan komt maandag met haar nieuwe album '90 Millas' binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100. Pete Philly & Perquisite staat tweede.

Gloria Estefan komt maandag met haar nieuwe album '90 Millas' binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100.

Met het album keert de van oorsprong Cubaanse zangeres, die vorige week in Nederland was voor een optreden op de Wereldhavendagen in Rotterdam, terug naar haar roots. De titel '90 Millas' staat voor de afstand tussen Key West in Florida en Cuba, die de zangeres en haar man scheidt van hun thuisland. "Met het album wil ik eigenlijk zeggen dat Cuba nog een groot deel is van wie we zijn. In ons hoofd, hart en in onze muziek", zei de 50-jarige zangeres vorige week tegen Novum Nieuws.

Ook de tweede en derde plaats van de albumlijst worden bevolkt door nieuwelingen. Op de tweede plaats komt het Nederlandse hiphopduo Pete Philly & Perquisite binnen met hun nieuwe album 'Mystery repeats'. 50 Cent komt binnen met 'Curtis'.

In de Single Top 100 heeft de Britse zanger Mika de eerste plaats ingenomen met het nummer 'Relax, take it easy'. Jeroen van der Boom stijgt van de derde naar de tweede plaats met 'Jij bent zo'. Guus Meeuwis zakt van de eerste naar de derde plaats met 'Proosten'.

Nederlandse artiesten blijven alom aanwezig in de hoogste regionen van de Single Top 100. Zo staan naast Jeroen van der Boom en Guus Meeuwis ook Wolter Kroes, André Hazes & Gerard Joling en Nick & Simon in de top tien van de hitlijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen