Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zeg 'ns aaa' opnieuw in theaters

Shownieuws

Na 27 jaar heeft Carry Tefsen het nog steeds niet gehad met haar personage Mien Dobbelsteen.Vanaf zondag is ze weer te zien in een toneelstuk van 'Zeg 'ns aaa'.

Na 27 jaar, 212 afleveringen en een toneelstuk van 'Zeg 'ns aaa' heeft Carry Tefsen het nog steeds niet gehad met haar personage Mien Dobbelsteen. Vanaf dit weekeinde is ze opnieuw te zien in een theatervoorstelling gebaseerd op de populaire tv-serie die in 1980 voor het eerst op de buis verscheen. Het toneelstuk 'Met de assistente van dokter van der Ploeg' is vernoemd naar de beroemde zin waarmee Mien Dobbelsteen in de serie altijd de telefoon opnam.

In het stuk is het doktersechtpaar Lydie en Hans van der Ploeg naar Frankrijk vetrokken om van hun pensioen te genieten. De praktijk is overgenomen door zoon Gert-Jan en zijn vrouw Wieb, opnieuw gespeeld door Hans Cornelissen en Kiki Classen. De zoon van Gert-Jan, Pimmetje, zorgt voor de nodige verwikkelingen en de moeder van Mien loopt haar natuurlijk veelvuldig voor de voeten.

Ondanks dat Lydie, Hans en ook Koos Dobbelsteen niet in het stuk te zien zijn, is er niet zo veel veranderd. "Het speelt nog steeds in dezelfde kamer, alleen de bloemenbank is vervangen door een moderne bank", zegt Tefsen. "Een modern stel heeft natuurlijk zijn eigen smaak." Het stuk is dus hooguit wat jonger geworden. "De enige die oud is, dat is Mien, maar dat is dan ook een soort meubelstuk dat je niet weg doet", lacht ze.

Wel komt er ook een stukje multiculturele samenleving aan bod. "Een beetje in de trant van: komt een Marokkaan bij dokter."

Het eerste 'Zeg 'ns aaa'-toneelstuk uit 2004 werd goed bezocht en ook de try-outs voor de nieuwe theaterreeks werden enthousiast ontvangen. Toch is het succes van 'Zeg 'ns aaa' voor Carry Tefsen helemaal niet vanzelfsprekend. Zo vraagt ze zich iedere keer als ze met iets nieuws begint af of het nog wel aan zal slaan.

Waarom het concept na al die jaren nog steeds zo populair is, weet ze dan ook niet precies. "Ik denk dat mensen gewoon een verschrikkelijke behoefte hebben aan gewone, leuke en eenvoudige lol. Er is al zo veel ernstigs te zien op de televisie en in de maatschappij dat er gewoon behoefte is om er even uit te zijn."

Een voorkeur voor theater, film of televisie heeft de 69-jarige Tefsen niet. "Het is vooral de afwisseling die het leuk maakt." Wel gaat ze het na de theaterronde waarschijnlijk wat rustiger aan doen; iets dat ze zich al eerder had voorgenomen, maar waar het tot op heden nog niet echt van gekomen is.

'Met de assistente van dokter van der Ploeg' gaat zondag in première in Zaandam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen