Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Andy Garcia aangeklaagd voor stelen verhaal

Shownieuws

Een vrouw uit Californië klaagt Andy Garcia aan voor het gebruiken van het levensverhaal van haar man voor de film 'The lost city'. Ze eist 2,5 miljoen dollar.

Een vrouw uit Californië klaagt acteur en filmmaker Andy Garcia aan voor het gebruiken van het levensverhaal van haar man voor de film 'The lost city'. Ze eist 2,5 miljoen dollar, meldt de entertainmentwebsite TMZ. Garcia zou zijn film zonder toestemming hebben gebaseerd op het verhaal van deze Lee Shulman.

De vrouw, Carol Lee Shulman, zegt zeker te weten dat het leven van haar echtgenoot de basis vormt voor de film die Garcia in 2005 maakte. Daarin staat een gefortuneerde familie op Cuba centraal die uiteen wordt gerukt door het regime van Fidel Castro.

Garcia, zelf van Cubaanse afkomst, speelt een nachtclubeigenaar in Havana die het eiland moet ontvluchten als Castro in 1958 aan de macht komt. Lee Shulman, die saxofonist was, streed net als de clubeigenaar in de film voor de vrijheid van de Cubanen en werd daarvoor verbannen naar Amerika.

De vrouw van Shulman vindt dat de parallel tussen het personage van Garcia en het leven van haar man haar veel schade heeft berokkend. Ze wil anderhalf miljoen dollar aan royalties en nog eens een miljoen dollar aan smartengeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen