Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miljoenenpubliek voor reünieconcert Led Zeppelin

Shownieuws

Naar schatting twintig miljoen fans hebben zich aangemeld voor het reünieconcert van Led Zeppelin. De rockpioniers treden op 26 november eenmalig op in Londen.

Naar schatting twintig miljoen fans hebben zich aangemeld voor het reünieconcert van Led Zeppelin. Dat heeft de organisatie van het concert laten weten. De rockpioniers treden op 26 november eenmalig op in de O2 Arena in Londen. De meeste belangstellenden krijgen nul op het rekest: voor het optreden zijn niet meer dan twintigduizend kaarten beschikbaar.

De website die speciaal voor het concert in leven is geroepen, kan de aanvragen maar met moeite verwerken. De fans is gevraagd geduld te hebben. Zij kunnen zich nog tot maandagmiddag inschrijven. Daarna is het een kwestie van geluk, want de kaartjes worden willekeurig verloot.

De organisatie waarschuwt iedereen die geen toegangsbewijs heeft bemachtigd voor aanbiedingen op veilingsites als eBay. Die zouden geen toegang geven tot het concert.

Led Zeppelin werd in 1968 opgericht en werd wereldberoemd met nummers als 'Stairway to heaven', 'Whole lotta love' en 'Kashmir'. In 1980 viel de band uiteen na de dood van drummer John Bonham, die stikte in zijn eigen braaksel na overmatig alcoholgebruik. Bonham wordt tijdens het reünieconcert vervangen door zijn zoon Jason.

Het concert is overigens bedoeld als eerbetoon aan platenbons Ahmet Ertegun, die Led Zeppelin in 1968 de eerste platendeal bezorgde. Vorig jaar overleed hij na een val tijdens een concert van de Rolling Stones. Behalve van Led Zeppelin zijn er optredens van Pete Townshend, Bill Wyman, The Rhythm Kings, Paolo Nutini en Foreigner. De opbrengst van het concert gaat naar een goed doel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen