Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twarres kan niet zonder Mirjam

Shownieuws

Twarres zou niet kunnen bestaan zonder Mirjam Timmer. "Het is mijn bedenksel", legt de vrouwelijke helft van het duo uit. "Twarres is Mirjam en ik ben Twarres."

Twarres zou niet kunnen bestaan zonder zangeres Mirjam Timmer. "Twarres is mijn bedenksel. En ik heb ooit Johan gevraagd of hij de eerste stem wilde zingen zodat ik de tweede stem kon zingen", legt de vrouwelijke helft van het Friese duo uit. "Maar Twarres is Mirjam en ik ben Twarres."

Begin dit jaar maakte de band, die in 2003 uit elkaar was gegaan, bekend weer bij elkaar te komen. Mirjam en haar collega Johan van der Veer kondigden niet alleen een reünieconcert aan in hun thuisbasis Warga, maar ook een theatertoer en een nieuw album. Deze plannen vielen vorige maand echter in duigen toen Johan zich om gezondheidsredenen terugtrok uit de band.

Timmer liet zich echter niet uit het veld slaan en besloot verder te gaan met een nieuwe collega. "Het was of stoppen of doorgaan, maar doorgaan betekende dan natuurlijk wel dat er een nieuwe zanger gezocht moest worden want Twarres is tweestemmig", vertelt ze. Die nieuwe zanger werd Auke Busman, die eerder onder meer deel uitmaakte van de Friese band Groev.

Het was voor zowel Auke als Mirjam wel even wennen om nu samen Twarres te vormen. "Het is wel gek. Maar ook heel leuk", vindt Mirjam. Ze hebben de afgelopen tijd heel hard geoefend. "Ik heb in korte tijd heel veel liedjes moeten leren. Het zijn ook niet de makkelijkste liedjes, ik kom een beetje uit de rock- en funkscene, dus dit was voor mij echt een enorme uitdaging", zegt Auke. "Ik heb hier en daar dan ook nog wel een spiekbriefje liggen."

De zanger verwacht dat ook het publiek nog even moet wennen aan de nieuwe situatie. Vrijdag krijgen fans de eerste kans de nieuwe formatie te keuren tijdens het langverwachte reünieconcert in Warga. "Ik vind het ongelooflijk spannend. Alle echte Twarresfans komen daar natuurlijk op af en die zullen mij vast heel scherp gaan beoordelen. Dat kan ik me ook heel goed voorstellen", zegt hij. "Ze moeten er ook een beetje in groeien, denk ik. Net als ik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen