Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regiedebuut Ben Affleck later vanwege zaak-Maddie

Shownieuws

De release van de film 'Gone baby gone' in Groot-Brittannië wordt uitgesteld. De gelijkenissen met de zaak van de verdwenen Madeleine McCann zijn te groot.

De release van de film 'Gone baby gone' in Groot-Brittannië wordt uitgesteld. Het regiedebuut van Ben Affleck, over de verdwijning van een 4-jarig meisje in Boston vertoont te veel gelijkenissen met de zaak van de vier maanden geleden verdwenen Britse kleuter Madeleine McCann. Dat meldt de BBC.

Distributeur Buena Vista International en dochtermaatschappij Miramax laten weten 'gevoelig te zijn voor de emoties die meespelen bij de verdwijning van Madeleine'. Ook Affleck geeft aan de film, die vorig jaar werd opgenomen, niet uit te willen brengen zolang de kwestie nog te gevoelig is.

In 'Gone baby gone' wordt de hulp van twee privédetectives ingeroepen om te assisteren bij de verdwijning van een kind. Madeline O'Brien speelt het verdwenen meisje in de film. Niet alleen heeft ze een vrijwel identieke voornaam, ook vertoont ze veel uiterlijke overeenkomsten met de op 3 mei in Portugal verdwenen Madeleine McCann.

De film, die vorige week tijdens het Deauville Film Festival in Frankrijk in première ging, zou vanaf 23 november in de Britse bioscopen draaien. In Nederland is de film vanaf 1 november te zien. Ben Affleck speelt zelf niet in de film. Zijn jongere broer Casey Affleck en Michele Monaghan spelen de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen