Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kennedy Center eert Diana Ross

Shownieuws

Diana Ross, Martin Scorsese, Steve Martin, Brian Wilson en Leon Fleisher worden gehuldigd door het Kennedy Center voor hun bijdrage aan het culturele leven.

(Novum/AP) - Het Amerikaanse Kennedy Center huldigt in december Diana Ross. Zij krijgt gezelschap van regisseur Martin Scorsese, acteur en komiek Steve Martin, 'Beach Boy' Brian Wilson en pianist Leon Fleisher. De kunstfaciliteit eert ieder jaar een aantal artiesten dat een unieke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven.

"Deze vijf gehonoreerden hebben met hun uitzonderlijke talent, creativiteit en doorzettingsvermogen de wijze waarop Amerikanen de uitvoerende kunsten zien, horen en voelen, veranderd", verklaart voorzitter Stephen A. Schwarzman.

Volgens Schwarzman verspreidt de stem van de 63-jarige Ross romantiek en vreugde over de wereld.

Scorsese wordt geroemd als een onverschrokken artiest en visionair. Dit jaar won de filmmaker voor het eerst een Oscar voor beste regisseur nadat hij het fel begeerde beeldje vijf keer aan zijn neus voorbij had zien gaan.

De galashow op 2 december wordt bijgewoond door de Amerikaanse president George W. Bush en zijn vrouw Laura. Het is de dertigste keer dat de prijzen worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen