Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tim Burton krijgt Gouden Leeuw

Shownieuws

Tim Burton heeft woensdag een Gouden Leeuw in ontvangst genomen op het Filmfestival van Venetië. De regisseur kreeg de onderscheiding voor zijn oeuvre.

(Novum/AP) - Tim Burton heeft woensdag een Gouden Leeuw in ontvangst genomen op het Filmfestival van Venetië. De regisseur van films als 'Edward Scissorhands' en 'Sleepy Hollow' kreeg de onderscheiding voor zijn voltallige oeuvre. Johnny Depp, die in meerdere films van Burton meespeelde, reikte de prijs uit.

De 49-jarige filmmaker, die bekend staat om zijn sprookjesachtige filmstijl, ziet de prijs als een stimulans. "Ik hoop dat hij me inspireert om door te gaan", zei hij na de ceremonie. Een favoriete film kan hij niet aanwijzen. "Ik voel me op vreemde wijze tot ze aangetrokken, ze hebben allemaal een speciale plekje in mijn hart."

Voor de gelegenheid werd een 3D-versie van 'The nightmare before Christmas' vertoond. De film uit 1993, waarin poppen de hoofdrollen vertolken, werd geschreven en geproduceerd door Burton. De regisseur is eveneens bekend van films als 'Beetle juice' en 'Big fish'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen