Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edvard Niessing gaat voor brons

Shownieuws

Edvard Niessing gaat in het programma 'Sterren dansen op het ijs' minimaal voor brons. Hij vervangt Johnny Rep die zich vanwege rugklachten moest terugtrekken.

Edvard Niessing gaat in het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs' minimaal voor brons. Hoewel hij voornamelijk voor het plezier gaat schaatsen doet hij ook mee om te winnen. "Ik wil natuurlijk zo ver mogelijk komen", zegt hij. De nieuwslezer van Novum Nieuws werd gisteren gevraagd voor de ijsshow omdat oud-voetballer Johnny Rep zich vanwege rugklachten noodgedwongen moest terugtrekken.

Het zal nog een zware kluif worden voor de 59-jarige Niessing. Niet alleen is het alweer negen jaar geleden dat hij voor het laatst de ijzers onder bond, hij heeft ook nog eens minder tijd om zich voor te bereiden. "Ik moet vanaf morgen vreselijk aan de bak", zegt Niessing serieus. "De meesten zijn al een week bezig." Toch ziet de voormalig RTL Nieuws-presentator dat niet als een struikelblok. "Oké, ik heb minder tijd, maar dat is juist een extra stimulans om er tegenaan te gaan."

Het lijkt er op dat de afvalrondes van het 'Sterren dansen op het ijs' al voor de start van het televisieprogramma begonnen zijn. Zo moest ook presentatrice en radio-dj Tamara Brinkman vorige week al stoppen met de show omdat het drukke trainingsschema niet met haar werk te combineren viel. Oud-Songfestivaldeelneemster Maribel uit Volendam neemt haar plaats in.

De schaatskunsten van Niessing en andere BN'ers zoals Sander Foppele, Melody Klaver, Glennis Grace en Floortje Smit zijn vanaf 26 oktober te bewonderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen