Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Abrupt einde Friese band Luie Hond

Shownieuws

Luie Hond stopt ermee. De Friese band kan niet langer rondkomen, vertelt frontman Joris Mous. Een afscheidstournee komt er niet.

Luie Hond stopt ermee. De Friese band kan niet langer rondkomen, vertelt frontman Joris Mous op de muziekwebsite 3voor12. "Er speelt van alles in een band, maar uiteindelijk is de belangrijkste reden: het geld."

Het internet speelt een rol in de ondergang van de band, denkt Mous. "We leven in een downloadtijdperk en je moet op zijn minst een hele dikke hit scoren om wat te verdienen."

De band, die een bescheiden hit scoorde met 'Poes in de Playboy', zegt over populariteit niet te kunnen klagen. "We hebben altijd drukke optredens, goede reacties en de plaat verkocht ook wel", zegt Mous over het tweede album 'Met liefde'. "Maar niet genoeg om van rond te komen."

Een afscheidstournee komt er niet. "We willen er in één keer mee stoppen en daar niet een hele tijd mee doorgaan", licht de zanger toe. "Er komen één of twee afscheidsoptredens en that's it. Poppodium Romein in Leeuwarden is een goede optie. Onze roots liggen natuurlijk in Leeuwarden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen