Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen Krabbé verfilmt 'Rico's vleugels'

Shownieuws

Jeroen Krabbé verfilmt de Nederlandse roman 'Rico's vleugels', van schrijfster Rascha Peper. Momenteel vindt overleg plaats met enkele internationale acteurs.

Jeroen Krabbé maakt een film van de Nederlandse roman 'Rico's vleugels', van schrijfster Rascha Peper. Dat heeft producent Shooting Star dinsdag bekendgemaakt. De opnamen van het verhaal over de liefde van een oudere man voor een tienerjongen gaan in de tweede helft van volgend jaar van start.

De helft van de opnamen voor de Engelstalige productie vindt plaats in Nederland. Andere mogelijke filmlocaties zijn Portugal, Marokko en Spanje.

De cast is nog niet bekend. Momenteel wordt overleg gevoerd met enkele internationale acteurs. Het gaat om 'klinkende namen die we allemaal kennen', zegt een woordvoerder van de producent.

Het is niet de eerste keer dat de 62-jarige Krabbé zich laat inspireren door literatuur. Eerder maakte hij 'Left luggage', naar een boek van Carl Friedman, en 'The discovery of heaven', naar de roman van Harry Mulisch. In de films speelden gelouterde acteurs als Stephen Fry en Isabella Rossellini.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen