Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beslag op woningen Joop Braakhekke

Shownieuws

Een curator van een failliete zakenman heeft beslag laten leggen op de Friese en Amsterdamse woning van topkok Joop Braakhekke. Dat meldt website Sterrenstek.

Een curator van een failliete zakenman heeft beslag laten leggen op de Amsterdamse woning van Joop Braakhekke. Hetzelfde geldt voor zijn huis in het Friese Hindelopen, waar de 94-jarige moeder van de topkok woont. Dat meldt website Sterrenstek.

De Drentse zakenman Paul Langendijk zou begin jaren negentig een geldbedrag aan de kookgek hebben geleend om zijn restaurant Le Garage te kunnen starten. Braakhekke zou het bedrag nooit hebben terugbetaald. Langendijk is failliet en de schuld die Braakhekke bij hem heeft zou inmiddels opgelopen zijn tot een miljoen euro. Dit is dan ook het bedrag waarvoor de curator van Langendijk beslag heeft gelegd op de woningen van Braakhekke.

Braakhekke reageert laconiek op het beslag, dat op 23 mei plaatsvond. "Ik maak me geen zorgen", vertelt hij. "Ik heb het uit handen gegeven." Hij heeft Kalff en Katz Advocaten in de arm genomen om zijn belangen te vertegenwoordigen.

Joop Braakhekke heeft twee restaurants in Amsterdam: Le Garage en En Pluche. In maart maakte de kookgek bekend dat hij van plan is de twee restaurants binnen vijf jaar over te dragen aan de mensen met wie hij nu samenwerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen