Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jovink & the Voederbietels geven instrumenten weg

Shownieuws

Jovink & the Voederbietels geven hun instrumenten aan het goede doel. De bandleden, die uit elkaar gaan, redeneren dat ze die voorlopig niet meer nodig hebben.

Jovink & the Voederbietels geven hun instrumenten aan het goede doel. De bandleden, die eind deze maand na vijftien jaar uit elkaar gaan, hebben hun gitaren en drumstel naar eigen zeggen voorlopig niet nodig. Na hun laatste concert op 28 oktober stellen zij de instrumenten daarom beschikbaar aan de 3FM Serious Request-veiling. De opbrengst van deze veiling gaat naar het waterprogramma van het Rode Kruis.

De Achterhoekse rockformatie besloot begin dit jaar om uit elkaar te gaan. In een verklaring stond dat ze er 'na vijftien jaar onafgebroken vol gas toeren, gecombineerd met werken door de week, niet frisser op worden'. Vooral bassist en oprichter Gijs Jolink, de zoon van Normaal-zanger Bennie, valt het combineren van de band en zijn andere bezigheden zwaar. "Het bezorgt hem steeds meer lichamelijke klachten van dusdanige aard dat het hem niet onverstandig lijkt maatregelen te nemen."

Het afscheidsconcert op 28 oktober in het Gelderse Laren zal echter niet de laatste keer zijn dat 'de Jovinks' samen op het podium staan. Ze hebben al toegezegd op te treden tijdens het Zwarte Cross festival, dat de band jaarlijks organiseert. In een persbericht stellen de bandleden na 28 oktober 'in ieder geval vijf maanden niet op te treden'. "Daarna steken we de koppen bij elkaar om te kijken hoe de vlag erbij hangt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen